Bloemen knutselen crepepapier

Bloemen knutselen crepepapier ziet er heel leuk uit.

Door de structuur van het papier geeft het een extra effect aan de zelfgemaakte bloem. Je zou de hele bloem van crepepapier kunnen maken, maar je zou ook de zelfgemaakte bloem kunnen versieren met crepepapier. Dit kan er allebei heel leuk uitzien. Bloemen knutselen crepepapier geeft een bepaald effect aan de bloem, waardoor de bloem realistischer lijkt.

Nadelen crepepapier

Het nadeel van crepepapier, als je het vergelijkt met gewoon papier, is dat crepepapier heel snel scheurt. Al helemaal als je met het bloemen knutselen crepepapier in aanraking komt met lijm, het papier wordt hier heel erg week van en daardoor scheurt het papier. Nog een nadeel is dat crepepapier snel afgeeft als het nat wordt, oftewel bij het bloemen knutselen crepepapier komt het papier in aanraking met lijm, hierdoor gaat het papier afgeven en verliest op die plekken ook zijn kleur. Het crepepapier zal op bepaalde plekken dus wit worden.

Opties met crepepapier

Bij het bloemen knutselen crepepapier kun je verschillende dingen doen met het crepepapier, je kunt bijvoorbeeld de hele bloem van crepepapier maken. Maar ook kun je bladeren uit het crepepapier knippen en deze aan de bloem plakken.